Ford Pro onthult volledig elektrische E-Tourneo Custom

24/11/2022

Ford Pro onthult zuiver elektrische E-Tourneo Custom met superieur plaatsaanbod, uitstekende prestaties en hoogwaardige technologie.

De E-Tourneo Custom is het vlaggenschip van de volgende Tourneo-generatie. Het nagelnieuwe platform optimaliseert de prestaties, het raffinement en de ruimte voor persoonlijk en zakelijk gebruik. De zuiver elektrische E-Tourneo Custom van Ford Pro biedt een ongekend niveau van capaciteiten, luxe en design in een veelzijdig Multi-Activity Vehicle met tot acht plaatsen.

De zuiver elektrische aandrijving biedt een rijbereik tot 370 kilometer en kan worden opgeladen met gelijkstroom van 125 kW. Het Tourneo Custom-gamma omvat ook een PHEV-versie en vierwielaandrijving. De E-Tourneo Cusotom komt met een zeer uitgebreide uitrusting met moduleerbare achterzetels op rails, elektrisch bediende zijdeuren, een kantelbaar stuurwiel en een audiosysteem van B&O. EVmodellen bieden ook Pro Power Onboard (2,3 kW).


 • Volledig elektrische E-Tourneo Custom Titanium
 • Ford Pro heeft de nagelnieuwe, zuiver elektrische E-Tourneo Custom onthult als speerpunt van de volgende generatie Multi-Activity Vehicles van het Tourneo-gamma.1

  De E-Tourneo Custom legt de lat in het segment van de Multi-Activity Vehicles hoger door een nieuw platform, ontwikkeld met het oog op een onovertroffen veelzijdigheid en comfort, te verenigen met een uiterst efficiënte batterijaandrijving die een geschat rijbereik tot 370 kilometer biedt.

 • Als een van de vier nieuwe, zuiver elektrische modellen die Ford Pro tegen 2024 in Europa zal lanceren, leent de E-Tourneo Custom zich zowel voor persoonlijk als zakelijk gebruik. Zo biedt hij ruim plaats aan acht inzittenden.

  Het nieuwe model introduceert ook een hele reeks hoogwaardige voorzieningen zoals ultramoduleerbare achterzetels op rails, handenvrije elektrische zijdeuren, een audiosysteem van B&O2, digitale sleutelkaarten, een glazen panoramadak en een innovatief kantelbaar stuurwiel.

 • Het comfortniveau wordt nog versterkt door het superieure raffinement en de dynamiek van de nieuwe modelgeneratie. De geoptimaliseerde chassisarchitectuur met onafhankelijke achterwielophanging biedt een stille elektrische aandrijving en een ongekend niveau van rijcomfort en stabiliteit.

 • Met het meest complete Tourneo Custom-gamma ooit kunnen klanten ook opteren voor een volledig nieuwe oplaadbare hybrideversie (PHEV) voor toepassingen die een nog grotere flexibiliteit vereisen.3 Bovendien kan het nieuwe model worden uitgerust met de jongste generatie Ford EcoBlue-dieselmotoren, verkrijgbaar met een nieuwe, uiterst efficiënte achttrapsautomaat en – als primeur – een slimme vierwielaandrijving.

  Alle Tourneo Custom-modellen van de volgende generatie zijn volledig geïntegreerd met het Ford Pro-platform voor software en geconnecteerde diensten, waaronder end-to-end laadoplossingen, beheertools van Ford Pro Telematics,4 de FordPass Pro-app5 en het FORDLiive Connected Uptime-systeem.

  De Tourneo Custom-modellen met EcoBlue-dieselmotor zullen vanaf midden 2023 verkrijgbaar zijn, en later hetzelfde jaar volgen nog bijkomende versies.


 • “Of hij nu wordt ingezet voor een actief familieweekend of als stijlvolle, comfortabele en geraffineerde luchthavenshuttle, de zuiver elektrische aandrijflijn, de geavanceerde connectiviteit, het baanbrekende design en de nieuwe luxevoorzieningen maken de E-Tourneo Custom tot een onweerstaanbare keuze,” aldus Hans Schep, general manager van Ford Pro, Europa. “De naam ‘Tourneo’ stond altijd al symbool voor ruimte en veelzijdigheid. Nu breiden we zijn aantrekkingskracht uit naar een nieuwe generatie van veeleisende EV-kopers die prestaties en comfort zoeken.”


 • Superieure EV-prestaties

 • Door de batterijceltechnologie met hoge dichtheid van de Ford F-150 Lightning pick-up te verenigen met een nuttige batterij-inhoud van 74 kWh en een elektromotor van 160 kW, levert de E-Tourneo Custom een uitzonderlijk prestatieniveau en raffinement. De zuiver elektrische aandrijving biedt ook de mogelijkheid om met één pedaal te rijden om het energieverbruik nog verder terug te dringen en een meer ontspannen en comfortabele rijervaring te verzekeren.

 • E-Tourneo Custom Active voor campeerliefhebbers
 • Een driefasige wisselstroomlader van 11 kW kan de batterij volledig opladen in minder dan 8 uur en met een gelijkstroomlader van 125 kW kan de batterij in 41 minuten worden bijgeladen van 15 tot 80 procent.6

  Het laadprofiel van de E-Tourneo Custom laadt de energie vooraan om het rijbereik snel uit te breiden. In laboratoriumtests leverde een gelijkstroomlader van 125 kW in nauwelijks vijf minuten voldoende energie voor bijna 38 kilometer extra rijbereik.6

 • De E-Tourneo Custom biedt een sleepvermogen van 2.000 kilogram7 en een aanzienlijk nuttig laadvermogen.8 Zo helpt hij avontuurlijke eigenaars om moeiteloos vrienden, familie en sportuitrusting te vervoeren terwijl ondernemingen op efficiënte wijze klanten en bagage kunnen vervoeren.

 • De ‘Pro Power Onboard’-technologie stelt klanten ook in staat om het potentieel van de geëlektrificeerde Tourneo Custom-versies ten volle te benutten door tot 2,3 kW stroom te leveren via stopcontacten in het interieur vooraan, ideaal om digitale toestellen, gereedschap of sport- en kampeeruitrusting van stroom te voorzien wanneer er geen netaansluiting voorhandenis.


 • Ontworpen voor ruimte en comfort

 • E-Tourneo Custom interieur inzittenden
 • De nagelnieuwe Tourneo Custom werd ontwikkeld om zijn inzittenden merkbaar meer comfort en gebruiksgemak te bieden. Het stijlvolle nieuwe interieurdesign getuigt van een superieur niveau van vakmanschap en materiaalkwaliteit en de rijke uitrusting omvat tal van hoogwaardige voorzieningen en technologieën.

  Het geoptimaliseerde platform verzekert een royale interieurruimte, ongeacht of het voertuig met een zuiver elektrische, oplaadbare of thermische aandrijving is uitgerust. De modellen met standaard en lange wielbasis bieden drie rijen met tot 8 zitplaatsen voor de E-Tourneo Custom en tot 9 zitplaatsen bij de EcoBlue-diesel versies, wat een ongekende functionaliteit oplevert.

 • De verbeterde interieuruitrusting begint bij een moduleerbaar zetelsysteem op nieuwe rails voor de tweede en derde zetelrij, zodat het interieur optimaal kan worden geconfigureerd om inzittenden en hun bagage een maximum aan ruimte te bieden. Dankzij de rails met diverse vergrendelpunten in de koffervloer kunnen klanten de zetels vooruit of achteruit schuiven of zelfs volledig verwijderen. De drie zetels op de tweede rij kunnen elk afzonderlijk worden verplaatst, terwijl de derde rij uit twee ongelijke delen (1/3-2/3) bestaat.

 • E-Tourneo Custom interieur van boven
 • De nieuwe zetels zijn lichter dan die van het vorige model en de tweede zetelrij is uitgerust met geïntegreerde veiligheidsgordels, zodat het interieur zich sneller en gemakkelijker laat configureren, ook in een voor deze klasse unieke vergaderlay-out voor zes personen. ISOFIXpunten zijn beschikbaar op de drie zitplaatsen op de tweede rij en op de twee buitenste zitplaatsen op de derde rij.

  De luxueuze interieuruitrusting omvat nog meer nieuwigheden waarmee klanten hun voertuig kunnen personaliseren en hun reiservaring kunnen verbeteren.

 • Een voorbeeld daarvan is het grote glazen panoramadak dat het gevoel van ruimte en licht voor de inzittenden nog versterkt. Het kreeg ook een infraroodbehandeling om het interieur koel te houden wanneer de bestuurder in fel zonlicht rijdt. De elektrisch bediende zijdelingse schuifdeuren beschikken ook over een handenvrije bediening, zodat de deuren kunnen worden geopend met een trapbeweging naast het voorwiel. Handig wanneer de bestuurder zware voorwerpen in zijn handen heeft.

 • Voor een maximaal comfort en rijplezier onderweg biedt de gloednieuwe Tourneo Custom ook een elektronische temperatuurregeling met drie zones, een krachtig audiosysteem met veertien luidsprekers van B&O en een subwoofer in het achtercompartiment, een gesofisticeerde sfeerverlichting, een draadloos laadoppervlak9 voor mobiele toestellen en verwarmde buitenplaatsen op de tweede zetelrij.

 • Ford ontwikkelde tevens een innovatief nieuw ‘Digital Key’-systeem, dat in 2024 verkrijgbaar wordt en NFC-technologie gebruikt, zoals sleutelkaarten in hotels. Zo kunnen eigenaars tijdens het sporten of buitenactiviteiten een handige dunne en waterdichte kaart bij zich dragen in plaats van een omvangrijke sleutelhanger. Dat systeem leent zich ook perfect voor bedrijven die meerdere bestuurders met hun voertuig laten rijden.

 • E-Tourneo Custom Active voor allerlei terreinen
 • Tourneo Custom-eigenaars krijgen de keuze uit diverse verleidelijke modelversies, waaronder de avontuurlijke Active-uitvoering en het opvallende Sport-model. Het topmodel Titanium X biedt dan weer de meest complete uitrusting ooit op een Tourneo, van stijlvolle 19” lichtmetalen velgen en full matrix led-koplampen tot luxueuze zetels in ‘Sensico’-kunstleder.

  Elke uitvoering kan met elk van de beschikbare aandrijflijnen worden gecombineerd om perfect in te spelen op een brede waaier aan klantenbehoeften.

 • De rijkere uitrusting van de Tourneo Custom gaat hand in hand met sterk verbeterde capaciteiten en prestaties. De volledig nieuwe architectuur heeft een lagere bodem en een nieuwe geïntegreerde zijtrede om gemakkelijker in en uit te stappen. Ook de toonaangevende openingen voor de zijdelingse schuifdeur en de achterklep dragen daartoe bij.

 • Dankzij het geoptimaliseerde platform kon de totale hoogte van vele varianten worden verlaagd tot minder dan twee meter, waardoor ze toegang krijgen tot onder- en bovengrondse parkeergarages waar voertuigen in het Tourneo Custom-segment vaak niet terechtkunnen. Dankzij de verbeterde aerodynamica draagt het platform ook bij tot een geoptimaliseerde efficiëntie en verfijning.

  Zowel bestuurders als passagiers zullen de vruchten plukken van de dynamische verbeteringen. Het volledig hertekende chassis met gloednieuwe onafhankelijkeachterwielophanging is standaard op het hele gamma en komt het rijcomfort, het weggedrag en het raffinement ten goede.


 • Innovatief design

 • E-Tourneo Custom Titanium voorzijde
 • De gloednieuwe Tourneo Custom maakt een duidelijk statement op de weg, met een expressief en sculpturaal design dat zowel particuliere klanten als bedrijven in het hogere segment zal aanspreken. Met zijn zelfverzekerde uitstraling werd het voertuig visueel breder voor- en achteraan voor een gespierde en stabiele look.

  De zuiver elektrische E-Tourneo Custom benadrukt zijn technologie en prestaties met een unieke radiatorroosterafwerking, die wordt gecombineerd met een erg opvallende ledverlichting met een merktypische grafische signatuur over de volledige breedte.

 • De voorkant is kortom even dynamisch als toegankelijk en weerspiegelt de sterke capaciteiten die het Tourneo-gamma kenmerken. Dit gesofisticeerde en tegelijk praktische design komt ook binnenin terug en het stijlvolle interieur met twee of drie plaatsen voorin zet een grote stap voorwaarts op het vlak van technologie en comfort, met hoogwaardige materialen en zuivere, eigentijdse oppervlakken.

  Het instrumentenbord omvat een ergonomisch 13”-aanraakscherm met het SYNC 4-infotainmentsysteem.10 Dit wordt gecombineerd met het digitale instrumentenpaneel om een intuïtieve, op de bestuurder gerichte cockpit te creëren, en is standaard compatibel met de draadloze versies van Android Auto en Apple CarPlay.11

 • E-Tourneo Custom interieur bestuurder
 • Om het actieve leven van hun klanten te ondersteunen, moeten Tourneo-voertuigen ook als mobiele woonkamers en werkplekken kunnen fungeren en biedt de Tourneo Custom hetzelfde innovatieve kantelbare stuur dat onlangs werd onthuld in de nieuwe E-Transit Custom.

  Deze handige functie, die haar gelijke niet kent in deze klasse, kan worden gebruikt als een ergonomische toestelhouder voor laptops en tablets, of kan worden omgevormd tot een handige tafel.


 • Het comfort en het bewegingsgemak van het interieur stonden bovenaan het prioriteitenlijstje. Alle voertuigen kregen daarom een stuurwiel met afgeplatte onderrand. Die ‘squircle’-vorm maakt – net als de op de stuurkolom gemonteerde versnellingspook in versies met een automatische transmissie – meer ruimte vrij en vergemakkelijkt het in- en uitstappen.

  Om nog meer interieur- en opbergruimte vrij te maken, verplaatsten de Ford-ingenieurs de voorste passagiersairbag van het instrumentenbord naar het dak. Zo kunnen klanten hun laptop of items op A4-formaat bewaren in het afgedekte dashboardvak en kunnen elektronische toestellen voortaan dichter bij de bestuurder worden geplaatst met gestandaardiseerde AMPS-bevestigingen. Dat is veiliger.


 • Aandrijflijnen naar klantenbehoeften

  De volledig nieuwe Tourneo Custom PHEV gebruikt een parallel hybridesysteem om de flexibiliteit van een efficiënte 2.5-benzinemotor met Atkinson-cyclus voor langeafstandsritten te verenigen met een elektromotor en een batterijpack met een nuttige inhoud van 11,8 kWh. Die laatste biedt een zuiver elektrisch rijbereik van meer dan 50 kilometer,1 ideaal voor ritten binnen emissievrije zones in de stad.

  Naast de geëlektrificeerde aandrijflijnen zal Ford de Tourneo Custom ook aanbieden met zijn jongste generatie EcoBlue-dieselmotoren met 136, 150 of 170 pk. Zij worden gekoppeld aan een nieuwe, uiterst efficiënte achttrapsautomaat of een handgeschakelde zesversnellingsbak.

 • E-Tourneo Custom Active zijkant
 • De nieuwe Tourneo Custom introduceert ook een optionele vierwielaandrijving die het vertrouwen verhoogt voor klanten die in alle weersomstandigheden moeten kunnen rijden en eigenaars die regelmatig campings, stranden of paden bezoeken. Het systeem gebruikt een elektronisch gestuurde koppeling om het koppel op intelligente wijze te verdelen over de twee assen, waarbij de aanpassingen minder dan 20 milliseconden in beslag nemen. Het is beschikbaar voor voertuigen met de EcoBlue-dieselmotor met 136 en 170 pk en een automatische versnellingsbak.

 • Eigenaars die meer tractie nodig hebben maar liever handgeschakeld rijden, kunnen een mechanisch sperdifferentieel bestellen met de EcoBluedieselmotoren met 136 en 150 pk.

  Alle motorversies bieden een uiterst competitief sleepvermogen, inclusief een geremd aanhangwagengewicht tot 2.500 kilogram voor dieselmodellen. De nieuwe wegklapbare trekhaak stelt klanten in staat om de trekhaak eenvoudig aan het zicht te onttrekken wanneer hij niet wordt gebruikt.7

  De Tourneo Custom beschikt over een compleet gamma van Fords recentste geavanceerde rijhulpsystemen. Sommige van die voorzieningen zijn voor het eerst verkrijgbaar op het model, zoals de intelligente adaptieve snelheidsregelaar met Lane Centring12, Reverse Brake Assist, Fully Active Park Assist en een 360°-camerasysteem dat een compleet zicht rond het voertuig biedt om manoeuvres in de stad te vergemakkelijken.


 • Uitgebreide ondersteuning door Ford Pro

 • Ford E-Tourneo Custom interieur bijrijder
 • Klanten kunnen genieten van een supersnelle connectiviteit via een standaard 5G-modem die de digitale diensten van Ford Pro op handige en intuïtieve wijze ondersteunt, voor een eenvoudig en kostenefficiënt gebruik van de Tourneo Custom.

  Eigenaars kunnen hun laadbeurten beheren, de batterij en het interieur op temperatuur brengen, de deuren vanop afstand vergrendelen, de beveiliging van het voertuig opvolgen en voertuigspecifieke gezondheidswaarschuwingen ontvangen via de FordPass-app. Fleetoperatoren kunnen ook de productiviteitsverhogende Ford Pro-software gebruiken.

 • Alle eigenaars van de Tourneo Custom, zowel particuliere klanten als bedrijven, kunnen ook genieten van de ondersteuning door het geconnecteerde uptime-systeem FORDLiive, dat reeds 145.000 dagen stilstandtijd voor ondernemingen in heel Europa heeft helpen te voorkomen. Deze aanvullende service werd ontwikkeld om realtime gezondheidsgegevens te gebruiken om pechgevallen te voorkomen en de hersteltijden in te korten via proactieve gezondheidswaarschuwingen, een snellere levering van onderdelen en digitale ondersteuning door specifieke FORDLiive Agents en de ontwikkelingsteams van Ford.

  Ruim dertig afzonderlijke modules in de Tourneo Custom kunnen software-updates van Ford Power-Up over-the-air ontvangen om de prestaties van het voertuig te verbeteren, kwaliteitsupgrades aan te bieden, bestaande functies bij te werken en nieuwe functies en capaciteiten toe te voegen.# # #  • [1]  Het officieel gehomologeerde rijbereik zal dichter bij de verkoopdatum worden gepubliceerd. In overeenstemming met de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP). De gepubliceerde actieradius (beoogde streefwaarde volgens WLTP) kan worden bereikt met een volledig opgeladen batterij - afhankelijk van de bestaande serie en batterijconfiguratie. De werkelijke bereik kan variëren als gevolg van verschillende factoren (bijv. weersomstandigheden, rijstijl, routeprofiel, toestand van het voertuig, leeftijd en conditie van de lithium-ion-accu)
  • [2]  BANG & OLUFSEN© 2021 en B&O© 2021. BANG & OLUFSEN™ en B&O™ zijn geregistreerde handelsmerken van Bang & Olufsen Group. In licentie gegeven door Harman Becker Automotive Systems Manufacturing Kft. Alle rechten voorbehouden.
  • [3]  De officieel gehomologeerde cijfers voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zullen dichter bij de verkoop worden gepubliceerd. De opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, CO2-uitstoot en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten.
  • [4]  Ford Pro E-Telematics is gratis beschikbaar gedurende één jaar vanaf de aanvangsdatum van de garantie, en daarna op abonnementsbasis, afhankelijk van de voorwaarden van Ford Smart Mobility. Het biedt een uitgebreide reeks functies naast de gezondheid van het voertuig, waaronder locatie en kaarten, rijgedrag, brandstof-/energieverbruik, mogelijkheden voor meerdere merken en een begeleidende app voor bestuurders om te communiceren met wagenparkbeheerders. Fleet klanten kunnen contact opnemen met het Ford Pro Software Command Centre op [email protected] voor informatie over deze Ford Telematicaproducten. Beschikbaarheid van gegevens afhankelijk van gegevensconnectiviteit en toegang tot voertuiggegevens.
  • [5]  FordPass Pro App, compatibel met bepaalde smartphone platforms, is beschikbaar via een download. Bericht en data tarieven kunnen van toepassing zijn.
  • [6]  Laadtijd gebaseerd op computertechnische simulaties van de fabrikant. De oplaadsnelheid neemt af naarmate de batterij volledige capaciteit bereikt. Uw resultaten kunnen variëren op basis van pieklaadtijden en de laadstatus van de batterij.
  • [7]  De maximale trekkracht is afhankelijk van de lading, de configuratie van het voertuig, de accessoires en het aantal passagiers.
  • [8]  Het maximale laadvermogen varieert en is gebaseerd op accessoires en voertuigconfiguratie. Zie het label op de deurstijl voor draagvermogen van een specifiek voertuig.
  • [9]  Het is mogelijk dat het beschikbare draadloze opladen via Qi niet compatibel is met alle mobiele telefoons.
  • [10]  Rijd niet terwijl u afgeleid bent of handapparatuur gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.
  • [11]  Vereist telefoon met actieve dataservice en compatibele software. SYNC 4 bestuurt geen producten van derden tijdens het gebruik. Derden zijn zelf verantwoordelijk voor hun respectievelijke functionaliteit.
  • [12]  Hulpsystemen voor de bestuurder zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het oordeel en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Het vervangt veilig rijden niet. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.


Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT COURIER

  New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw

  New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT COURIER

  New Transit Courier Trend - in Financiële Renting

  New Transit Courier Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws